Footer Logo
.
.
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

The Hobbit: An Unexpected Journey

 
    Hobbit. Özellikle Yüzüklerin Efendisinden sonra genellikle genç kesim arasında kısa boylu insanlar için kullanılan bir kelime. Ağızda durduğu gibi sevimli değildir her zaman. Ters birine söylediğiniz vakit kavga çıkarma potansiyeline sahiptir. Ne var ki dilimizdeki bodur, yer alması vb. kelimelerin yerini alamamıştır.
 
    Yüzüklerin Efendisinin devamı niteliğinde olsa da hikaye bakımından öyle değildir. Yüzüklerin Efendisindeki hikayenin daha öncesi anlatılıyor. Yani hiç Yüzüklerin Efendisini izlemediyseniz bile (izlemeyen varsa söylesin de bari ben onun adına utanayım) bu filmi keyifle seyredebilirsiniz.
 
    Rahat, yalnız, huzurlu ve bir o kadar da monoton bir yaşamı olan Bilbo Baggins adındaki hobbit'in sıradan hayatının bir yolculukla nasıl değiştiği anlatılıyor filmde. Beklenmeyen yolculuk ismi de buradan geliyor anlayacağınız gibi. Hatırladığım kadarıyla eski dostlarımızdan Gandalf, Gollum, Saruman ve kısa süreli de olsa Frodo'yu görebileceğiz.
 
    Aragon, Legolas ve Gimli gibi has karakterlerin yerini şimdilik daha fos karakterler alsa da çıkacak diğer iki filmde bu karakterleri görebileceğiz. Legolas'ın elf gözleriyle neler görüp görebileceğini merakla bekleyenlerdenim ben de. Zaten Hobbit'in çıkacağını öğrendiğimde ki tek korkum serinin önemli oyuncularıyla anlaşılamamasıydı. Bizim dizilerde oluyor ya hani biri diziden çıksa da oynadığı karakteri çıkarmaz ve başka oyuncuyla canlandırırlar. Neyse ki filmde öyle bir şey olmadı. Mesela Arka Sokaklardaki Pınar'ı şu zamana kadar 3 kişi oynadı. Beterin beteri var.
 
    Şu an vizyonda olan serinin ikinci filmini (Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları) sinemada izleme şansınız var. Bu filmi izlemediyseniz de böyle bir şansı kaçırmayıp hemen izleyin ve devam filmini de sinema da izlemenin keyfine varın. Bu seri eskisi kadar ses getirmese de sırf serinin hayranları bile izlese gişeden gelecek hasılatla oscar'a aday olabilecek 2 film yapılabilir. Öyle fanatik bi' hayran kitlesi var.
 
    Dizi ve filmlerimizde bizde çok çekiyoruz bu hobbitlerden. Ama ben iyimser bakmaya çalışıyorum. Sanırım erkek oyuncularımız çok uzun olduğu için kadınlar kısa gösteriyor. O kadar uzunlar ki koy 12 Dev Adam reklamına sırıtmazlar. Eğer kadınlar çok kısaysa da onlara iki çift lafım var; Tamam ailenden dolayı genetik olarak kısasındır anlarım ama bacım sana küçükken hiç mi süt falan vermediler. Hiç mi voleybol/basketbol oynamadın. Hayır yani sonra senin yüzünden oyunculukla alakası olmayan mankenleri başrol yapıyorlar.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder