Footer Logo
.
.
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

300: Rise of an Empire



    Yiğitlerin harman olduğu yer Sparta ile Persler arasındaki savaşın öncesi ve sonrasının işlendiği 300 filminin devamı. O savaşta Sparta düşmanına göre çok daha mütevazi bir ordusu olmasına rağmen günde yalnız bir kaç adamını kaybederken düşmanın yüzlerce askerini yere sermişti. 300 adam içinde kendine yer bulamayınca savaş ve bölge stratejilerini Perslere yetiştiren Spartalı bir hain yüzünden Spartalılar savaşı kaybetmişti.
    
    Bu film Atinalıların Persler ile olan deniz savaşları işleniyor. Bir yandan başta Sparta olmak üzere diğer Yunanlıları bir araya toplayıp güçlerini birleştirmek isteyen Themistocles diğer yandan Pers Kralı Xerxes'in manevi kardeşi Artemisia'ya karşı savaşıyor. Deniz savaşları bir kara savaşları kadar zevk vermese de karşılıklı stratejilerle adeta satranç oynayan iki komutanın mücadeleleri olayı zevkli kılıyor.
    
    İlk filmin yanında çok sönük kaldığı da aşikar. Biz ne yapsak izleyecek zaten millet der gibi yapılmış. Öyle de oldu 3.filmde büyük ihtimalle seri sonlanacağı için eksikleri tamamlayıp asıl bombalar son filme saklanmış. Filmin yine en önemli özelliği kuşkusuz görsel efektleri. İlk filmin bu denli tutulmasında etkisi büyük olan efektler (özellikle kan efektleri) daha da abartılmış. Abartılmış da iyi mi olmuş? Bence hayır. Kan, kan gibi değil, animasyon izliyormuş gibi hissediyor insan kendini.

    300 filminden bu yana 8 yıl geçti insan bir kıpırdanma bekliyor tabii ama yok. Nerede bizim Leonidas, nerede Themistocles. Bak bizim diyorum bir de o kadar benimsemişim adamı. Attan inip eşeğe binmek gibi oldu. En azından düşmana da olsa Eva Green'i koymuşlar da kadrodan kurtarmışlar. Diğer bir tanıdık oyuncu ise Leonidas'ın karısı Gorgo'yu canlandıran Lena Headey. Benim gibi büyük beklentiyle izlemeyin, pişman olursunuz.
    

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder