Footer Logo
.
.
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

The Social Network


    Dünya'da 500 Milyonu aşkın kullanıcısı olan Facebook'un nasıl kurulduğunu konu alıyor film. Artık insanların hayatlarında önemli bir yer edinen site de insanı çeken en önemli nokta tanıdığınız herkesin (Yaşı ilerlememişse tabi) bir hesabı olması. Çılgınlık haline gelen bu sosyal ortam yıllarca diktatörlüğünü sürdüren MSN'nin de hala kullanılsa da sonunu getirdi. Öyle bir boyuta ulaştı ki bir çok kişi sosyalleşmek adına bu platformu kullanmaya başladı.
 
    Filme gelirsek sitenin nasıl kurulduğunu ve bu bu boyutlara nasıl geldiğini konu ediniyor. Çok da temiz yollardan geldiğini savunmak yanlış olur. Yani Mark Zuckerberg'i hepimiz Facebook'un kurucusu olarak biliyoruz, öyle de. Ama nasıl ve tek başına mı sorularının cevaplarını filmi izledikten sonra alabilirsiniz.
 
    Başta konusu sıkıcı gibi gelebilir. Açıkçası bana öyle gelmişti. Belgesel tarzında Mark ve o dönem ki arkadaşlarının anlatımı ve canlandırmalarla yapılan bir film değil. Bildiğiniz biyografik tarzda bir film. Kimseyi özellikle övme veya yerme yok.
 
    Başarılı oyuncu kadrosunda da tanıdık isimlere rastlamak mümkün. Kısa bir zaman içinde bu seviyelere gelen ve  Mark'ı canlandıran (hatta andıran) Jesse Eisenberg başrolde. Onun dışında son Spider-Man Andrew Garfield ve hem şarkıcı hem oyuncu olan Justin Timberlake de var.Ama en önemlisi yönetmen gerilim filmleriyle nam salmış olan David Fincher.
 
    Filmin başarısı için hasılat dışında bir kanıt istiyorsanız size tam 8 dalda Oscar'a aday olduğunu söyleyebilirim. Bunlardan da en iyi düzenleme, orjinal müzik ve senaryoyu kazandı. Oscar dışında ise 11 dalda aday gösterilip 6 ödül kazandı.
 
    Hemen her gün ziyaret ettiğimiz bu sitenin nasıl kurulduğunu ve bu günlere geldiğini sıkmadan, en başarılı yoluyla izlemek isterseniz bu filmi öneririm.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder