Footer Logo
.
.
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

Se7en


    Dedektifliğin bir çok filmde nasıl heba edildiğini gören biri olarak söylüyorum ki işte budur. Zekasını ve bilgisini eldeki kanıtlara dayanarak olayı çözmeye çalışır. Bunu çok iyi aktaran film sıradan bir hikaye'ye dayansa da David Fincher fırçasını sağlı sollu vurarak bir yönetmenin senaryo üzerinde ne kadar etkili olduğunu göstererek meslektaşlarına da bir ders veriyor.
 
    Film insanı garip bir şekilde geriyor. Fincher'ın bir kaç filmini izleyen varsa ne demek istediğimi anlar. Mesela Paranormal Activity'nin asıl görevi insanı germek olduğu için seyirciye yansıtmak daha kolaydır. Ama bir polisiyede de iyi olduğu taktirde gayet etkili olabiliyor. Bunu bu adar iyi yansıttığı için ve giderek merak uyandırdığı için kült bir film.
 
    Morgan Freeman ve Brad Pitt klasik deneyimli-deneyimsiz iki dedektifi canlandırıyorlar. Freeman son görevine hazırlanırken, Pitt'in oynadığı karakterin aldığı en büyük görevlerden biri ve bu işte birlikteler. Önceki sene Esaretin Bedeli gibi efsane bir filmde oynayan Freeman yine öyle bir filmde oyunculuğunu konuşturuyor.
 
    Zeki katil mi daha kötüdür? Yoksa Deli mi? Her ikisi de olabilir ama buradaki seri katilde ikisinden de biraz var. ''İnanç'' uğruna 7 önemli günah işleyen 7 kişiyi öldürmeyi planlıyor.
 
    Filmin müzikleri de oluşturulan gerilim havasında oldukça etkili olmuş. Brad Pitt ile David Fincher daha sonra birlikte çalıştıkları projeleri olan Dövüş Kulübü ve Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi filmlerinde de başarılarını sürdürdüler. Yer yer sıkılsanız bile sabredin, karşılığını alacaksınız.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder