Footer Logo
.
.
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

Almost Famous


 
    Rock'n Roll ölmüş olabilir ama ruhu albüm ve bazı filmlerde dolaşıyor. Bu da o filmlerden biri. 60 ve 70'lerde popülaritesi hat safhaya ulaşan bu müzik türü bir neslin vazgeçilmeziydi. Bu müziğin duyulmasında başrol oynayanlardan Elvis Presley'nin yeri doldurulmakta zorlanılmadı. The Beatles, Led Zeppelin, The Who ve daha bir çok grup türedi. İşte tam da bu yıllarda geçiyor film. Yani filmin kapağına ve ismine bakıp oyuncu olmaya çalışan bir genç kızın bu uğurda neler yaptığının anlatıldığı bir film gelmesin. En azından bana öyle gibi gelmişti.
    
    Çocuklarını tek başına büyüten baskıcı ama iyi bir anne olan Elaine yüzünden evi terkeden Anita küçük kardeşi William'a plaklarını bırakırken bunların onu özgür yapacağını söylemiştir. Üniversite dönemine gelen William, gruplarla ilgili yazılar yazmaktadır ve bir gün iş alır. Black Sabbath grubuyla ropörtaj yapıp inceleme yazması gerekmektedir ancak içeri giremez. Black Sabbath'ın ön grubu olan Stillwater'la beraber içeri girer ve müzik tarihinin en ünlü dergilerinden biri olan Rolling Stone dergisi tarafından onlarla ilgili bir şeyler yazması istenir. Bu süreçte de Penny Lane ile tanışır ve olaylar gelişir.
    
    Kate Hudson'ın canlandırdığı Penny Lane karakteri oldukça gizemli. Bir kere gerçek ismini en yakınındakiler bile bilmiyor (Penny Lane takma adı aynı adlı The Beatles şarkısından geliyor). Kate Hudson başta olmak üzere oyunculuklar gerçekten çok iyi. Russell Hammond karakteri ise görünüş itibariyle çakma George Harrison gibi durmuş.
    
    Aynı dönemleri anlatan ancak müzikle bir ilgisi olmayan October Sky filminden bir replik geldi aklıma filmi izledikten sonra:
Adam: Sovyetler ilk uydusunu uzaya fırlattı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz çocuklar? Önemli bir olay, değil mi?
Genç: Bırak uzay boşluğu da onların olsun. Rock'n Roll bizim nasılsa.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder