Footer Logo
.
.
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

Ed Wood



    Kaliteli filmler çekememiş yönetmeni anlatan kaliteli bir film. Tam adıyla Edward Davis Wood Jr. Film bile başlı başına ironi içeriyor. Gerçek hayatta başarılı olamayan bir yönetmenin hayatı çok başarılı bir şekilde sinemaya aktarılmış. 2 Saat boyunca sıkmadan kendini izleten bir film yapılmış.
 
    Düşük bütçelerle bir şeyler yapmaya çalışan Ed'in hayal gücüne diyebileceğim bir şey yok. Filmlerinin isimleri bile nasıl uçuk bir kafada olduğunu gösteriyor. Ed Wood'u ilginç kılansa bu zaten. Bunu filmlerinin afişlerinden ve isimlerinden anlayabilirsiniz. Mesela: ''Canavarın Gelini''. Yoksa herhangi bir orta düzey yönetmenden fazlası değil. Ama gayretine hayran kalmamak da mümkün değil. Çoğu filmini kendi yazmış, yönetmiş ve hatta bazılarında oynamış.
 
    Tim Burton-Johnny Depp ikilisi yine harika bir iş çıkarmış. Ayrıca bir diğer tanıdık isim Sarah Jessica Parker'da kadroda şu an ki saçma filmlerini unutturacak bir oyunculukla karşımızda. Yer yer güldüren, hüzünlendiren hatta geren bir film. Anladığım kadarıyla Ed Wood'un çektiği filmlerin asıl amacı korkutmak olduğu halde şu an Cüneyt Arkın'ın filmlerinde olduğu gibi daha çok güldürüyor. Belki de tıpkı Battal Gazi'de olduğu gibi o filmler de zamanında bazılarına göre kaliteli kabul ediliyordu.
 
    Ed Wood'un çektiği ''önemli'' filmlerin hikayesini bulabileceğiniz film renk seçimi açısından (siyah-beyaz) bazılarını hayal kırıklığına uğratsa da bunu fark etmeyeceksiniz bile. Bu renk seçimi bilinçli olarak yapıldı zaten film 94 yapımı ama 50'ler de geçtiği için ve dönemi daha iyi yansıtmak niyetiyle siyah beyaz yapılmış. Ed Wood'un zamanında beğenilmeyen filmleri bu filmle beraber tanınmaya başladı. O kadar ki bir kaç filminin yeniden çekilmesi gündemde.
 
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder